Secretariat: +40 356 179 440
Administrație: +40 356 178 802

PROGRAMUL DE FORMARE PROFESIONALĂ ”CONSILIER ÎN DOMENIUL ADICȚIILOR” -aprilie 2024

În perioada 5-7 aprilie 2024, liceul nostru în parteneriat cu Fundația Filantropia a fost gazda activităților Programului de formare profesională, specializare, ocupația „Consilier în domeniul adicțiilor” COD COR 263502.

Federația Filantropia, organizaţie non-guvernamentală a Patriarhiei Române, este furnizor de formare profesională a adulților, autorizată din anul 2012.

Cursul s-a adresat tuturor persoanelor, licențiate în domeniul socio-medical, care vor să lucreze sau care sunt deja angajate în Centre de zi, Centre de plasament în regim de urgență și rezidențiale, Școli de reeducare, Așezăminte sociale și alte instituții, care au ca beneficiari copii și tineri cu diverse adicții.

Consilierul în domeniul adicțiilor: este o persoană de referință în relațiile cu copiii sau tinerii din cadrul unei comunități educative, ce înțelege educația ca pe un proces conștient și orientat spre un scop, în baza unui angajament perseverent și optimist. Deține cunoștințe de specialitate în domeniul psihologiei și sociologiei, precum și temeinice cunoștințe de cultură generală. Previne și informează tinerii și adulții privind problematica dependenței, planifică, realizează și evaluează procesul dezvoltării copilului/tânărului, ajutându-l să devină un adult conștient de sine, responsabil și integrat în societate.

Comments are closed.