DESCHIDEREA ANULUI ȘCOLAR 2018 – 2019
Prezența Înaltpreasfinției Sale Ioan Selejean, Mitropolitul Banatului, ne-a onorat și ne-a dat avântul sufletesc necesar pentru a duce cu dăruire misiunea liceului nostru spre folosul comunității.
Vineri – 9 noiembrie 2018– în Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I” elevii claselor a VII-a și a VIII-a ai școlii noastre au participat la întâlnirea cu Horea Colibășanu și Paul Georgescu. Memorabilă !
Copiii au ascultat cu sufletul la gură, poveștile acestor doi oameni deosebiți care, prin curajul și perseverența lor, au demonstrat că nu există bariere ce nu pot fi trecute, piscuri ce nu pot fi atinse, sau ape, oricât ar fi ele de tulburi, să nu poată fi învinse.
Au aflat că eșecurile nu-i sperie pe învingători, ci îi motivează să meargă mai departe și, că este absolut esențial ca în viață, să nu renunți niciodată la vise, ci să lupți pentru a le atinge.
Într-o lume în care se simte o nevoie acută de modele autentice, acești doi oameni, Horia Colibășanu și Paul Georgescu, prin modestia, curajul și firescul lor au demonstrat că excelența poate fi atinsă prin curaj, consecvență și corectitudine.
Multumim Cameliei Mingasson, Asociația Culturală Kratima, care a făcut ca această întâlnire de suflet să aibă loc în cadrul proiectului Pașaport cultural.
19.noiembrie.2018 – un început de săptămână minunat alaturi de elevii clasei a patra coordonati de d-na prof.Mariana Mera şi colegii profesori din cercul pedagogic al claselor a patra, subcentrul Şcoala Gimnaziala nr.24 (responsabili de cerc Snejana Vîtu şi Adrian Mătu-Rancu).
Tematica: ” Lectura-element de înţelegere al textului.Utilizarea corectă a ortogramelor în scrierea limbii române”.
Activitatea cercului pedagogic al claselor a patra a debutat cu un moment artistic: interpretarea unei melodii binecunoscute școlarilor cu ajutorul fluierelor.
Muzica poate fi fundal pentru momentele de lectură, poate fi un cadru sau chiar personaj …totul depinde de ce rol îi dă cititorul/scriitorul/ povestitorul.
Elevii clasei a patra au prezentat profesorilor prezenți munca lor de câteva săptămâni: scrierea a trei povești și transformarea lor în cărți pentru colegii de clasa pregătitoare.
Felicitări tuturor celor care au participat cu lucrări în acest concurs!
[/vc_column_text]
Astăzi, 19.martie.2018, am fost gazdele cercului pedagogic al claselor a II-a coordonat de doamnele responsabil de cerc prof. Nicoleta Neculiță și prof.Camelia Foltean.
Colegele noastre, prof. Mihaela Ritter și Alina-Simona Gheran, au prezentat o activitate în parteneriat pornind de la tema: ” Pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională. Evaluarea inițială, continuă, sumativă – analizarea și remedierea greșelilor tipice”.
Astfel, elevi din ambele clase a doua au efectuat sarcini de lucru corespunzătoare următoarelor discipline școlare: Comunicare în limba română ( citire și scriere), Matematică și explorarea mediului, Dezvoltare personală, Arte vizuale și abilități practice, Muzică și mișcare.
Citire: Textul – înțelegerea unui text citit. ”Mâna de ajutor”
Scriere: Scrierea funcțională – invitația.Atelierul ”Mâini dibace”
Matematică: Rezolvarea de exerciții și probleme. ”Culege” câte o floare din fiecare culoare. Descoperă sarcina de lucru, lipește-o pe fișă, citește și rezolvă cu atenție cerințele !
Explorarea mediului: Textul informativ. Anotimpul primăvara – semen caracteristice
Dezvoltare personală: Cooperarea în relațiile cu ceilalți
Muzică: Vine, vine primăvara ( linia melodică; lucrul cu tuburile muzicale)
Arte: Ilustrarea unui afiș ”Mâini dibace”
Felicitări elevilor noștri și colegelor noastre!
Ieri, 23 martie 2019, am avut bucuria de a fi gazdele Olimpiadei Naționale de Religie – faza județeană (clasele V-XII), la care au participat 250 de copii.
Elevii au pășit în curtea școlii noastre, bucuroși , senini, preocupați de a reprezenta școlile din care fac parte, cu multă responsabilitate.
Ziua a debutat cu un Te-Deum, apoi au luat cuvântul doamna inspector școlar Daniela Buzatu, pr.Nichifor Tănase- pr. consilier al Sectorului Învățământ și activități cu tineretul, precum și doamna director Adela Panait.
Mesajul transmis copiilor de către doamna inspector pentru disciplina religie, a făcut referire la trei însușiri pe care tinerii să le dezvolte în relațiile dintre ei: bucuria, blândețea și bunătatea.
După aceasta, copiii au intrat în săli pentru a începe proba de concurs.
La final, au luat masa de prânz împreună, timp în care și-au exprimat opiniile despre organizarea olimpiadei, școală, viață…
Sosirea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a adus freamăt de bucurie duhovnicească în rândul tuturor celor prezenți.
Mulțumim tuturor celor implicați în buna organizare și desfășurare a olimpiadei!
Slavă Domnului pentru tot și toate!
Târgul liceelor – 2018