Secretariat: +40 356 179 440
Administrație: +40 356 178 802

Activitate extracurriculară 2023-2024

Elevi de la Liceul „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” în tabăra de la Moneasa – 22 Aprilie 2024

Episcopia Daciei Felix, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului și Consiliul Județean Arad, a organizat, în perioada 19-21 august, în stațiunea Moneasa, „Tabăra Bucuriei”, ajunsă la a II-a ediție.

Alături de cei 50 de beneficiari din Episcopia Daciei Felix, tabăra adună mai mulți voluntari și formatori din țară (Iași, București, Arad, Timișoara), pentru care evenimentul constituie și un important schimb de experiență.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, cinci elevi de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” au avut parte de cursuri de formare ca lucrător de tineret, desfășurând, alături de ceilalți voluntari și formatori, diverse activități de mobilizare a beneficiarilor, în scopul dezvoltării abilităţilor de viaţă şi a comportamentelor proactive, dar și stimulând viaţa asociativă şi cooperarea în rândul tinerilor, precum și participarea acestora la viaţa Bisericii și a comunității.

Prima zi de tabără a început cu Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și de Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, la Schitul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din Moneasa. Activitățile au continuat cu participarea tinerilor la mai multe ateliere de creație, precum și la o întâlnire cu pompierii și cu un echipaj de poliție.

De o atenție aparte s-a bucurat și Conferința „Curaj și responsabilitate: tinerii în Biserică”, susținută de pr. prof. Daniel Dăscălu, directorul Seminarului Teologic „Sf. M. Mc. Gheorghe”, din Botoșani.

Tinerii timișoreni și-au exprimat bucuria și recunoștința că au avut prilejul de a-i încuraja pe alți copii să se implice în diverse activități, care, pe de-o parte, contribuie la integrarea lor în societate și în viața Bisericii, iar, pe de altă parte, facilitează procesul de învăţare informală şi nonformală, dezvoltând oportunităţi relevante de învăţare.

 

CARAVANA RECICLĂRII CREATIVE în liceul nostru CONTINUĂ! – 15 Aprilie 2024

Caravana Reciclării Creative adună ateliere după ateliere și aduce entuziasm în rândurile elevilor noștri mici și mari. Echipa coordonatoare a proiectului a reușit să mobilizeze mai mulți profesori ai liceului în diverse activități. Una dintre acestea a ținut de realizarea din resturi textile a unor păpuși ce vor aduce bucurie copiilor din grădinița noastră sau membrilor familiilor elevelor de liceu.

Doamna profesor Luminița Iovițoniu a cooptat în activitățile proiectului pe doamna profesor Ana-Maria Alexa și doamna profesor logoped Monica Jurca. Împreună cu elevele claselor IX – a și a X – a au învățat cum se realizează păpuși din materiale reciclate pe linguri de lemn.

Pentru kit-urile de păpuși și pentru materiale îi mulțumim doamnei Oana Crăciunescu, director al firmei de croitorie Pif.

#PlaYouth #CaravanaReciclăriiCreative #OSCARDownstream

Caravana Reciclării Creative – ateliere LTO – 11 Aprilie 2024

În cadrul Proiectului Național Caravana Reciclării Creative, am decis să ne concentram atenția și asupra reducerii risipei de hârtie. Astfel că, alături de voluntarii din toate clasele, s-a colectat hârtie scrisă din școală, a fost dizolvată în apă și s-a obținut o pastă din care au fost turnate, în prima șarjă, 45 de foi de hârtie, spre bucuria tuturor. După uscare, foile vor fi folosite cât mai creativ cu putință.

Partea cea mai plăcută a fost dată de entuziasmul elevilor ce va ajunge și în familiile lor, unde acțiunea de colectare selectivă (hârtie) va continua. Voluntarii noștri au promis că vor recicla toate caietele pe care le-au scris și nu le mai folosesc.

#PlaYouth #CaravanaReciclăriiCreative #OSCARDownstream

Expoziția “Banalități Ieșite din Comun” ediția a II-a – 10 Aprilie 2024

>EXPOZIȚIA BANALITĂȚI ÎN PRESĂ – LINK<

Banalităti Iesite din Comun

CARAVANA RECICLĂRII CREATIVE – LTO- LECTURI INSPIRATE – 14 Martie 2024

Unul dintre dezideratele liceului nostru este acela de a apropia copiii de toate vârstele de carte și citit, de a descoperi frumusețe și valențele formative ale lecturii fie că este vorba despre texte literare sau non-literare.

După cum bine se poate vedea în promovarea activităților educative la nivelul școlii pe pagina noastră de Facebook, în fiecare an școlar realizăm evenimente care pun în prim plan lectura.

Proiectul național ”Caravana reciclării creative” a oferit un nou prilej coordonatorilor proiectului și tuturor elevilor școlii de a intra în contact cu cititul. Unde? Atipic: pe coridoarele școlii.

Echipa de voluntari liceeni a realizato zonă dedicată lecturii pe într-un loc mult îndrăgit de elevi pe parcursul pauzelor, și anume: coridorul. este locul unde tinerii noștri ies și socializează.

Cu sprijinul doamnei administrator și prin generozitatea unor parteneri ai liceului nostru, canapele comode și vesele cromatic au fost reciclate și transformate în spații de șezut. Voluntarii noștri au adus măsuțe, au înviorat spațiul cu plante în ghiveci și au transformat un ambalaj de carton de la o mini-bibliotecă într-un ”geamantan” ce aduce în atenția doritorilor de lectură o multitudine de cărți.

Care a fost rezultatul acestei acțiuni? Copii de toate vârstele citesc împreună. Profesorii pot să susțină momente din lecții, acolo unde se pretează, în zona Lecturilor inspirate.

#PlaYouth#CaravanaReciclăriiCreative#OSCARDownstream

PĂSĂRI FERICITE și UPCYCLING în Proiectul Caravana Reciclării Creative -LTO – 8 Martie 2024

Proiectul Caravana Reciclării Creative impune organizarea la nivelul școlii a cinci zone de desfășurare a activităților. Una dintre ele se numește ”PĂSĂRI FERICITE”.

După ce au fost realizate hrănitori și căsuțe pentru păsări din materiale reciclabile, a venit rândul unui atelier în legătură cu tematica păsărilor, și anume, un atelier de realizare de păsărele din resturi de lână, melană și tuburi de hârtie igienică sau șervețele.

Mâinile harnice ale liceenilor noștri au realizat minunate jucării pentru elevii mai mici ai școlii noastre sub coordonarea doamnei profesoare Luminița Iovițoniu.

#PlaYouth#CaravanaReciclăriiCreative#OSCARDownstream

Săptămâna verde – ziua a cincea – 8 Martie 2024

Am ajuns în ultima zi a săptămânii verzi din acest an școlar.

E momentul concluziilor asupra activităților desfășurate. E un bun prilej de a arăta ceea ce s-a învățat în această săptămână:

-cunoașterea mediilor de viață în care trăim;

-importanța păstrării mediului de viață curat, nealterat;

-biodiversitatea;

-frumusețea naturii;

-importanța reciclării și a colectării selective;

-importanța apei în viața omului;

-drumul mâncării și importanța unei alimentații sănătoase;

-importanța sănătății fizice și emoționale;

-cunoașterea Universului și încadrarea Terrei în acesta;

-formarea de comportamente ecologice sustenabile pe tot parcursul vieții.

Mulțumim tuturor celor implicați: elevi și profesori! Mulțumim pentru susținere familiilor din comunitatea noastră!

Săptămâna verde – ziua a patra – 7 Martie 2024

Ziua a patra a Săptămânii verzi a adus noi provocări pentru elevii noștri. Activitățile au fost incitante (excursii tematice, vizite, experiențe și experimente) și apetisante, multe dintre ele având la bază discuțiile despre alimentația sănătoasă, drumul mâncării, gătirea unor produse alimentare care mai de care mai delicioase.

Săptămâna verde – ziua a treia – 6 Martie 2024

Ateliere de creație și ecologizare, matematică în bucătărie, studiu tematic în natură, comparație între mediul de viață natural și cel artificial , jocuri în natură, vizionarea filmului ”Amintiri din copilărie” la Cinema Victoria sunt câteva tematici din paleta de activități desfășurate în a treia zi a Săptămânii verzi. Felicitări tuturor!

Săptămâna verde – ziua a doua – 5 Martie 2024

Ziua a doua a Săptămânii verzi ne-a încântat cu o multitudine de activități legate de apă, despre importanța ei pentru viața oamenilor, a animalelor și a plantelor, despre circuitul apei în natură, precum și despre locuri minunate ale Terrei, despre cum realizăm măsurători în natură, despre cum se utilizează aparatura specifică în cadrul unui laborator farmaceutic, despre cum se face hârtia reciclată și, nu în ultimul rând, despre importanța mișcării și a sportului în viața noastră. În paralel cu aceste activități s-au mai desfășurat și multe altele. Vă puteți convinge vizionând videoclipul următor!

https://youtu.be/fj0xDn1z8Bk

SĂPTĂMÂNA VERDE – prima zi – 4 Martie 2024

SĂPTĂMÂNA VERDE și-a așternut activitățile și experiențele în fața elevilor noștri așa cum primăvara își așterne peste întreaga natură mantia de ierburi fragede, flori gingașe și raze călduțe de soare!

În prima zi, călătoria în lumea fascinantă a educației despre și pentru natură a început pentru fiecare dintre grupele sau clasele noastre. Am regăsit în planificarea zilei activități legate de protejarea naturii, de aflarea de cunoștințe noi în cadrul studiului tematic legat de mediile de viață, activități axate pe a scoate în evidență îmbinarea armonioasă dintre suflet, minte și trup sănătos, activități gospodărești în grădina unei familii din școală, activități de plantare, activități de conștientizare a importanței alimentației, a prevenirii risipei de alimente, activități legate de energia regenerabilă, precum și de explorare a galaxiei noastre în cadrul Planetariumului, activități de cunoaștere a biodiversității unui parc natural, în speță Parcul Natural Cheile Nerei-Beușniței, tururi de cunoaștere a orașului ca mediu artificial și, nu în ultimul rând, excursii.

https://youtu.be/xgVdfLadF_c

CARAVANA RECICLĂRII CREATIVE – LTO – 23 Februarie 2024

Proiectul național ”Caravana Reciclării Creative” presupune realizarea unor zone interactive în cadrul infrastructurii școlăă, zone în care să se defășoare activitățile proiectului.

Prima și cea de la care pornește totul este zona dedicată colectării selective.

După activități la clasă realizate de profesorii învățători și de profesorii diriginți, activități ce au vizat cunoașterea importanței colectării selective, echipa de voluntari ai claselor de Științele Naturii a gândit amplasarea și designul spațiului dedicat colectării selective a pet-urilor, hârtiei, conservelor metalice și a materialelor textile, apoi a purces la lucru și a dat viață acestei zone.

Rezultatul obținut a fost de excepție cu precădere datorită eficienței sale și trezirii atenției comunității școlare asupra materialelor ce vor putea fi reciclate și folosite în activitățile viitoare.

#PlaYouth #CaravanaReciclăriiCreative #OscarDownstream

 

 

Proiectul național ”Caravana Reciclării Creative” – PlaYouth , în liceul nostru – 18 Februarie 2024

Data de 18.02.2024 a reprezentat pentru echipa formată din prof. Gheran Alina-Simona, prof. Iovițoniu Luminița, prof. Nădăban Raluca, prof. Ritter Mihaela, prof. Ștefan-Krakovszki Maria intrarea în ediția a doua a Proiectului național Caravana Reciclării Creative pus la dispoziție de #PlaYouth și sponsorizat de OSCAR Downstream. 

Acest proiect se adresează comunităților școlare din 8 județe ale țării: Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș.

#CaravanaReciclariiCreative – LINK

Cu mult entuziasm, echipa celor cinci profesori coordonatori anunță activități interesante și interactive cu implicare mare în comunitatea școlii accentul fiind pus pe adoptarea de practici sustenabile și să promovare a reciclării creative ca stil de viață în comunitate, punând accentul pe legătura copil-profesor-părinte-comunitate!

https://web.facebook.com/reel/383879670915534 – LINK

 

TÂRGUL DE CRĂCIUN – 19 Decembrie 2023

Copii harnici, veseli, energici, uniți în dorința de a aduna bănuți și a-i dona pentru a aduce bucurie!

#filmigo

📸 Look at this post on Facebook https://fb.watch/p3PNscJTiG/?mibextid=WC7FNe

Concursul ”Colindăm cu bucurie”

Felicitări tuturor participanților în Concursul ”Colindăm cu bucurie”! Ne-ați adus vestea bună și ne-ați umplut inimile cu ea! Emoția voastră, dragii noștri, a demonstrat sensibilitatea și frumusețea sufletelor voastre!
Mulțumim Consiliului elevilor pentru această inițiativă!

📸 Look at this post on Facebook https://fb.watch/p3O8xF498y/?mibextid=WC7FNe

Concursul ”Colindăm cu bucurie”

Felicitări tuturor participanților în Concursul ”Colindăm cu bucurie”! Ne-ați adus vestea bună și ne-ați umplut inimile cu ea! Emoția voastră, dragii noștri, a demonstrat sensibilitatea și frumusețea sufletelor voastre!
Mulțumim Consiliului elevilor pentru această inițiativă!

📸 Look at this post on Facebook https://fb.watch/p3O8xF498y/?mibextid=WC7FNe

Pelerinaje

Sântul Antim Ivireanul și Sfințirea Troiței

Săptămâna Altfel s-a încheiat cu o nouă serie de activități interesante:
-Jocuri sportive
-Sacoșele vesele – decorare
-Copacul Prieteniei
-Puișorii. Aventură în Africa -vizionare de film la cinematograf
-Icoană pe placaj
-Sfinții, prietenii copiilor
-Vaporașul plimbăreț
-Jocuri în parc
-Poveștile Pădurii Verzi”-drumeție
-Povești cu jocuri
-Joc MindLab – Parcările
-Lectură – ,,Clubul cititorilor pentru pitici”
-Geografie – ,,Orientare în orizontul apropiat
-Colectare de materiale din natură și amenajarea unui colț de toamnă în sala de clasă
-Icoana Sf. Antim
-Ritm și dans
-Jurnalul Annei Frank – vizionare de film la cinematograf
-Pseudoinstrumente
-Tainele matematicii
-Quiz Geografie
-Cultură și Civilizație Britanică
-Geometria – de la joc la excelență
-Atelier percuție corporală
-Mistere ale istoriei
-Modern versus tradițional
-Acompaniament de mingi și percuție corporală
-Vizionare film cu tematică creștină: Ostrovul
-Ortocafe: Dialoguri întredeschise despre prietenie la Sfinții Părinți
-Experimentarium
-Discuții libere – destinul unui om
-Limba franceză altfel
-Geografia, pasiunea mea
-Voluntariat UPT
-Noaptea cercetătorilor – Experimentarium
-La pas și la vorbă prin muzeele orașului
-Vizită a expoziției „Spațiile Oravitzan”
-Vizită în atelierul sculptorului Linda-Saskia Menczel
-Cu vaporul pe Bega
-Concursul de icoană pe sticlă „Icoana , fereastră spre cer