Secretariat: +40 356 179 440
Administrație: +40 356 178 802

EDIȚIA a-II-a  2024

BANALITĂȚI IEȘITE DIN COMUN – concurs de artă fotografică și artă digitală 

În data de 15 martie 2024, s-au încheiat înscrierile la concursul regional, inițiat de profesorii liceului nostru sub coordonarea doamnei prof. Linda Saskia Menczel, Banalităţi ieşite din comun.

Anul școlar trecut am avut înscrise în concurs un număr de aproximativ 700 de lucrări. Anul acesta s-a ajuns la 1019 lucrări.

Mult succes participanților din toate colțurile țării!

Juriul va delibera și va acorda premii pentru fiecare secțiune în parte, precum și premii speciale.

Dumneavoastră, comunitatea noastră, puteți vota de asemenea intrănd în pagina de Facebook(facebook.com/banalitati) a concursului, în postările pentru fiecare secțiune și să votați prin LIKE lucrările care vă impresionează din punct de vedere artistic și emoțional! Votul dumneavoastră va conta pentru departajarea concurenților și pentru premiile speciale!

 

EDIȚIA I – 2023

“Banalităţi ieşite din comun”

Imaginile digitale şi tehnicile digitale aferente producerii acestora, sunt prezente în majoritatea telefoanelor, tabletelor sau calculatoarelor pe care le foloseşte generaţia contemporană de tineri. Într-o lume in care predomină imaginea, competenţele realizării unui produs artistic prin tehnici digitale, sunt binevenite în educaţia vizuală a elevilor de gimnaziu şi liceu. Realizarea pe suport digital este potrivită tipologiei generaţiei actuale, atrăgându-i spre aprecierea estetică, prin unelte şi facilităţi inaccesibile generaţiilor anterioare. Elevi care nu se apropie de pictură, desen sau modelaj, fie din lipsa curajului, talentului sau a lipsei de răbdare, vor fi mai uşor atraşi spre fotografie, arta asistată de calculator, sau chiar animaţie.

Astfel folosirea telefonului personal poate deveni un prilej de a face lucruri creative şi de a învăţa să privim lumea încojurătoare,  lucrurile aparent banale, prin lentila estetică, uimirea faţă de natură şi om.

Venind în întâmpinarea abuzului de telefon de către elevi, propunem o întrebuinţare creativă al acestui accesoriu care a devenit parte integrantă din viaţa cotidiană. Prin tematica acestui concurs, indemnăm elevii să înveţe sa vădă cu adevărat ceea ce îi înconjoară cu reverenţă şi sensibilitate. Deasemnea pentru elevii care experimentează cu arta digitală, acest concurs ofera o platforma de recunoaştere a artei noilor media şi competenţelor tinerilor creatori.

Descrierea activitătilor propuse, în ordinea în care se vor desfăşura:

 • Lansarea concursului: 15 Februarie 2023
 • Înscrieri în concurs: perioada înscrierilor este 15 Februarie – 15 martie 2023, şi se face pe platforma google drive, prin adaugarea unui folder pentru fiecare şcoală, care va conţine şi fişa de participare completată de către profesorul coordonator.
 • Votul publicului pe platforma facebook se va încheia în data de 19 martie 2023
 • Jurizarea lucrărilor se va efectua de către o echipă de specialişti în domeniul artei digitale şi un profesor de educaţie plastică, având loc în data de 20 Martie 2023
 • Tiparirea lucrărilor premiate 21-27 martie 2023
 • Diseminarea rezultatelor şi trimiterea diplomelor 27 martie 2023
 • Panotarea expoziţiilor 28-29 martie 2023
 • Expoziţiile premianţilor la Timişoara şi Sânnicolau Mare 1-15 aprilie 2023
 • Incheierea proiectului 15 aprilie 2023

 

Regulamentul de organizare:

Detalierea modalităţilor de implementare a proiectului pentru înscrierea online.

Concursul se va desfășura online, prin înscrirea pe link-ul : https://drive.google.com/drive/folders/1HHO5e8BJiw-JPlnFvIicWybGuklgBSzK?usp=share_link

Vă rugăm completați fișierul Excel cu datele elevilor și profesorilor.

 • Secțiunile concursului sunt următoarele:

 

 1. Portret
 2. Peisaj
 3. Detalii macro
 4. Monocromie
 5. Re-crearea unui opere de artă din istoria artei.
 6. Abstract
 7. Natură statică
 8. Spiritualitate

 

 • Profesorul coordonator va selecta lucrăriile elevilor în funcţie de secţiunile tematice şi le va ordona în foldere separate alături de fişele de participare aferente secțiunii. Un elev poate participa cu o lucrare în fiecare secțiune.
 • Folderul unei secţiuni se va ataşa în locul corespunzător secţiunii indicat pe link-ul din google drive într-un folder desemnat  astfel:

Numele şcolii_ Localitatea_prof.coordonator_ secţiunea

 • Lucrările digitale se vor ataşa în format jpg, (min: 1MB – max 15MB) fiind denumite astfel: Numele Elevului_clasa_ secţiunea –  şcoala_ profesor coordonator;
 • Fiecare profesor coordonator poate trimite o lucrare per elev la fiecare secțiune
 • Perioada de înscriere este 15 februarie – 15 martie 2023
 • Lucrările se pot încărca și pe pagina de Facebook a concursului, unde se vor supune unui vot popular (număr de like-uri).
 •  

Expoziţia premianţilor va avea loc la Biblioteca judeţeană Sorin Titel, din incita Casei Tineretului din Timisoara, între 1-15 Aprile 2023.

 

Pentru regulamentul complet, accesaţi link-ul de mai jos:

Concursul de Fotografie şi Artă Digitală “Banalităţi ieşite din comun’

Vă aşteptăm!