Secretariat: +40 356 179 440
Administrație: +40 356 178 802

Elevii teologi în Săptămâna verde 2024

Ziua a doua a Săptămânii verzi a dus pașii elevilor teologi din  clasele a IX- a, a X-a și a XI-a spre Mănăstirea Mihai Vodă, aflată pe platoul unde, în anul 1601, a fost asasinat principele care a realizat prima unire politică a principatelor româneşti- Ţara Românească, Transilvania şi Moldova,  voievodul Mihai Viteazul (1558-1601), precum și spre Mănăstirea ,,Înălțarea Sfintei Cruci” de la Aiud, construită în memoria martirilor din temnițele comuniste româneşti.

Drumul teologilor noștri a continuat spre frumosul Cluj având ca obiectiv principal, specific Săptămânii verzi, Grădina Botanică ”Alexandru Groza”.

Este cunoscut faptul că, în contextul actual, al unui impact tot mai mare al omului asupra ecosistemelor naturale, devine tot mai important  rolul grădinilor botanice în conservarea biodiversitatii, precum și în educarea și informarea omului  privind importanța plantelor și a pericolelor la care acestea sunt expuse. Este cert faptul că, o excursie la grădina botanică, le oferă elevilor oportunitatea de a explora o varietate de plante și habitate naturale. Aici pot pot obține informații despre diversitatea vegetației, importanța protejării naturii și provocările climatice care amenință biodiversitatea Pământului.

Elevii din clasele de teologie ale Liceului Teologic Ortodox ,,Sfântul Antim Ivireanul ” au poposit într-un astfel de topos, renumit pentru cele peste 10000 de specii de plante, întinse pe o suprafață de aproape 14 ha.

În cadrul Grădinii Botanice ,,Alexandru Groza” din Cluj-Napoca, elevii au participat la o activitate de educație ecologică, intitulată ,,Plante medicinale – discuție despre plantele medicinale și prezentarea colecției de plante medicinale din Muzeul Botanic”.

Activitatea, coordonată de doamna Liliana Jarda de la instituția gazdă, s-a bucurat de atenția elevilor seminariști, care au fost impresionați de diversitatea plantelor medicinale din colecția grădinii, precum și de efectele lor curative și preventive pentru cei ce le folosesc.

Comments are closed.