Secretariat: +40 356 179 440
Administrație: +40 356 178 802

REZULTATE MERITORII LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE PENTRU SEMINARIILE ȘI LICEELE TEOLOGICE ORTODOXE – 2024

În perioada 24-28 aprilie 2024 a avut loc în Cheile Grădiștei, Brașov,  Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Române. Olimpiada a fost organizată de către Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Brașov, împreună cu partenerii, Arhiepiscopia Sibiului  și Seminarul Teologic Ortodox „Dumitru Stăniloae” Brașov.                                                     

Din partea județului Timiș au participat trei elevi ai Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara, însoțiți de părintele diacon profesor dr. Alexandru Dan Adam. Dintre cei trei elevi ai școlii teologice din Timișoara, Gagea David, din clasa a XII-a, a obținut premiul al III-lea la disciplina Dogmatică Ortodoxă (nota 9,45), fiind coordonat de părintele Alexandru Dan Adam, profesor de Dogmatică Ortodoxă la Liceul Teologic din Timișoara. De asemenea, s-au calificat la etapa națională și elevii Straca Mihail (clasa a X-a ), la Noul Testament și Butar Raul (clasa a IX-a), la Vechiul Testament, coordonator fiind părintele diacon profesor dr. Răzvan Emanuel Fibișan.                                                             

Rezultatul meritoriu a fost răsplătit și de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care i-a oferit elevului Gagea David și tuturor premianților, diploma și medalia anului omagial din Patriarhia Română.               Pe lângă proba scrisă, care a avut loc joi, 25 aprilie, programul propus de organizatori a cuprins vizite la diferite obiective: Cetatea  Făgărașului, Castelul Bran, Mănăstirile Sâmbăta de Sus și Șinca Veche, dar și activități cultural-artistice. Organizarea a fost ireproșabilă, începând cu competiția în sine, condițiile de cazare, și continuând cu activitățile oferite.                                

Reușita elevului nostru și a celorlalți elevi calificați anul acesta la diferitele olimpiade și concursuri școlare, ne arată, o dată în plus, că Liceul Teologic Ortodox din Timișoara oferă o educație temeinică.                                                                                                                                   

Se cuvin, așadar, felicitări organizatorilor, elevilor și profesorilor care i-au coordonat pe elevii instituției de învățământ teologic din Timișoara.   

Comments are closed.