Secretariat: +40 356 179 440
Administrație: +40 356 178 802

ȘEZĂTOARE ROMÂNEASCĂ de Ziua Națională a României- clasele primare 2023

Elevii claselor primare s-au întâlnit miercuri, la o șezătoare românească, pentru a sărbători  Ziua Marii Uniri. După ce au intonat cu solemnitate imnul național, elevii au călătorit, pe fir de poveste, în Dacia, întâlnindu-se cu Sfântul Andrei, Apostolul Românilor. Plini de evlavie,  elevii i-au cântat troparul, mulțumindu-i pentru grija acestuia pentru poporul român.

Călătoria a continuat prin istorie, cunoscând România modernă și pe regii ei demni. Momentul Marii Uniri a fost ilustrat, simbolic, de 7  eleve, îmbrăcate în costume autentice românești, specifice fiecărei regiuni. Regatului România i s-au alăturat pe rând: Basarabia, Bucovina, Ardealul, Maramureșul, Crișana și Banatul. Punerea în scenă a Marii Uniri a fost însoțită de  minunate cântece din folclorul românesc, rostite cu multă bucurie de micuții patrioți români.  Rugăciunea pentru țară a elevilor noștri s-a înălțat direct către tronul lui Dumnezeu.

Serbarea s-a încheiat cu urale de bucurie, care reprezintă chintesența  Marii Uniri: “Trăiască România dodoloață!” La mulți ani, România!

“Doamne, ocrotește-i pe români!”

Comments are closed.