Secretariat: +40 356 179 440
Administrație: +40 356 178 802
“Pentru o educație creștinească corectă sunt necesare trei lucruri: în primul rând puține cuvinte, în al doilea rând multe exemple și în al treilea rând mai multă rugăciune.” (Sfântul Paisie Aghioritul)
Read more
“Un educator bun îmbrățișează atunci când toți resping, încurajează atunci când toți condamnă, aplaudă pe toți cei care nu-au urcat niciodată pe podium, vibrează la curajul de a concura al celor rămași pe ultimele locuri. Nu caută propria sa strălucire, ci se face mic pentru a-i face mari pe elevii și colegii de serviciu.” (Augusto Cury)
Read more
Lucrarea cu copiii mi-a deschis o altă perspectivă asupra vieții. Am învățat că a fi dascăl e mai mult decât o simplă meserie, e o jertfire de zi cu zi, ceas cu ceas, pe altarul cunoașterii și al educației. E o continuare a dragostei la care ne cheamă Hristos, o conlucrare Dumnezeu-dascăl-copil care deschide porțile către Împărăția Cerurilor. Acolo, în mijlocul lor, L-am simțit atât de intens pe Hristos, Cel care își descoperă lucrarea prin prietenii Săi, Sfinții.
Read more
Kant spunea că o educație bună este izvorul întregului bine din lume. Sunt bucuroasă că am descoperit școala care crede în menirea de a face educație împletind binele, sănătatea, mișcarea, plăcerea de a face sport, voioșia și optimismul de a avea ora de curs cea mai iubită și mai dorită de toți copiii.
Read more
“Fie-vă dragi copiii, purtați-vă cu ei blând, învățați-i ce e de folos, fiți drepți și-ți vedea că nu-s sălbatici. Schimbați-le des ocupația, jucați-vă cu ei, căci între copii trebuie să fii și tu copil. Nu vă vărsați veninul amărăciunii în sufletul copiilor că-i păcat…” (Ion Creangă)
Read more
Pentru mine a fi profesor este o binecuvântare de la Dumnezeu. E ca și cum în fiecare zi trăiesc un mare răsfăț: îmi folosesc talantul, mereu într-un mod nou, dăruind tot ceea ce sunt eu și primind înapoi înzecit. Mai tinerii “colegi de birou” mă întâmpină întotdeauna cu fețe drăgălașe și zâmbitoare și mă învață cum este o dragoste nefățarnică. Ei mă inspiră, îmi trezesc pofta de joc și mă țin într-o stare de comuniune permanentă, în care uit de toate altele. Între copii nu simt cum obosesc, ci simt că vreau să muncesc mai mult. Ei îmi sorb toată 
Read more
Nădejdea că putem cultiva credința, dreptatea, respectul, onestitatea, cumpătarea, strecurând în sufletul copiilor iubirea de Dumnezeu și de aproape, m-a ajutat să-mi îndrept pașii către această școală
Read more
Cu credința în suflete, cu lumina în priviri, cu gândurile pioase și bunătatea în acte, cu zâmbetul pe buze și munca stăruitoare, cu puterea dată din Izvorul cel mai de Sus, căutăm cu toții, învățăcei și dascăli, a ne procopsi pe drumul învățăturii, precum și Sadoveanu zicea: “Adevărat că mai cinstit lucru nu este în lume, și mai scump și mai curat, decât omul procopsit la învățătură.”
Read more
O educație care se bazează doar pe transmiterea și însușirea unor informații, lipsită de prezența lui Dumnezeu, nu va da roade. În Școala Gimnazială “Sfântul Antim Ivireanul”, am găsit locul unde atât părinții, cât și noi, cadrele didactice, dorim să oferim copiilor o educație bazată pe valorile creștin ortodoxe.
Read more
A te apleca asupra copilului cu dragoste și răbdare, cu convingerea și bucuria că Dumnezeu ți-a făcut cel mai frumos dar călăuzindu-te spre meseria de dascăl și cu nădejdea că vei deveni cândva un exemplu viu pentru elevii tăi – este provocarea pe care mi-o pune în față această școală. Sunt recunoscătoare că există!
Read more